Hopp om cykelbana till templet

En av de stora frågorna inför vårt billösa liv är hur vi ska ta oss till shoppingcentrumet i Arninge en knapp mil bort. Där finns billiga mataffären, billiga byggvaruhuset och inte så billiga barnaffären. Dessutom en hel del andra butiker som vi vill kunna besöka då och då även när vår bil inte är mer än ett minne blott.

Avståndet på en knapp mil är inget problem. Men vägens beskaffenhet är det. Arninge-leden, som den heter, är en rätt hårt trafikerad 90-70-väg med flera anslutande vägar. Tanken på att cykla där är inte särskilt lockande. I synnerhet inte med barn i vagn efter cykeln. Efter mörkrets inbrott eller i regn.

Men idag väcktes ett hopp. En mindre väganläggningsmaskin och några arbetsklädda gubbar hade av allt att döma manglat ut sisådär 20-30 meter väg i cykelvägsbredd intill den stora vägen. Det gick inte att avgöra om den där remsan skulle fortsätta de resterande 7-8 kilometerna till shoppingcentret, men en rad orange käppar här och där längs sträckan väckte i alla fall ett hopp.

Som sagt, ännu är bilen inte såld och dagens dammsugarinköp (på väg till arbetsmöte i stan :)) gick att klara av utan säker cykelväg. Men när bebisen tittar ut och de första veckorna är avklarade, då skulle den där vägen sitta bra.

Lämna ett svar