Ryggsäck i väntan på framrack

Det heter inte framrack, det heter nåt i stil med frampakethållare. Men det engelska begreppet ”rack” tycker jag passar bättre, eftersom det inte bara är paket man placerar på en pakethållare.

Nå, utan att fastna i semantiska frågor konstaterar jag att en cykel utan bra rack är en grogrund för missnöje. För att kunna hämta sonen på dagis måste jag ha barnstolen på plats – på bakre racket. Och eftersom det främre ännu inte har anlänt från leverantören finns ingenstans att fästa en väska. Jag har visserligen en barncykelkorg inklämd på sidan av racket under och bakom barnstolen, men den korgen duger inte för en rejäl handling på ICA.

Återstår ryggsäcken. Det får inte vara för stor, eftersom sonen då kan uppvisa vissa klaustrofobiska symtom när jag sätter på mig framför honom med säcken full av strömming, potatis och frukt. Utrymmet mellan min rygg och hans ansikte är inte särskilt stort.

Hur som helst är dagens lilla cykelproblem symtomatiskt för många situationer. Lastutrymmet på en ordinärt utrustad cykel räcker inte alltid till. Eller rättare: räcker sällan till. Därför blir det en lättnad när jag får det främre racket, och jag ser också fram emot att sälja bilen – så att vi får råd att köpa en cykelvagn.

Lämna ett svar