Ekipaget

surly080302_18cm1.jpgTill slut fick jag på framracket. Här en bild på skönheten. Åkte milen till mormorn och morfarn igår med sonen i stolen. Ekipaget flyter fram som ett fartyg. Tyngden ger stabilitet och god fart.

Två svagheter hos hojjen är styrstammen, den där delen som styret sitter fast i, och sadeln. Styrstammen är lite för lång vilket ger en något för utsträckt position, vilket tröttar ryggen i onödan. Och sadeln ger träsmak. Lyckligtvis är dessa brister lätta att åtgärda.

Notera barncykelkorgen som hänger bakom barnstolen. Perfekt för lösa prylar. Och snygg!

2 kommentarer

Lägg till din →

Hur lång är du Henrik? Är väldigt intresserad av just denna cykel och vill veta om det är bättre att satsa på en cyclocross istället med kortare ram (och instabilare antar jag?).

Jag är 177 cm och ramen 56 cm. Jag började med att beställa en 54cm, men ändrade mig sedan eftersom jag ville ha 700-hjul (54cm-ramarna kommer med 26-tumshjul). Men för mig är det klockrent – med en något kortare styrstam än den 90mm (tror jag) som sitter på. Jag tror inte att en Surly CC – om det är den du tänker på – skulle kännas särskilt instabil, bara mindre stabil. Det är iaf slutsatsen jag drar efter att ha läst diskussioner på diverse forum kring saken. Många tycks använda CC som tunglastad touringhoj. Om jag hade köpt en CC hade jag absolut valt 54cm-ramen (den kommer med 700-hjul).

Lämna ett svar