Gammal sanning ställs på ända

lht_080306_front.jpgFörst kände jag ett sting av dåligt samvete. Köra ända till Vallentuna för att handla. När det finns en butik en kilometer ner för backen! Men det var ju bara en halvmil extra, ok, nästan en mil totalt.

Det tog faktiskt ett par sekunder innan jag kom på att det där är gammalt rostigt biltänk! Eftersom jag skulle cykla blev slutsatsen den motsatta. Att det är bra att köra en omväg till affären, eller till en affär onödigt långt bort. Visserligen går det åt lite mer energi, men det är försumbart och energikällan jämförelsevis miljövänlig.

Det fick mig också att fundera på begreppet ”jobbigt”. Är det jobbigt att bli lite svettig? Av att bli lite trött i benen? Av att bli lite andfådd? När jag körde de sista hundratalet meterna slog det mig att det vore trevligt att köra en extra slinga, bara för att vädret var så fint, för att cykeln var så skön och för att det bara kändes som en bra idé.

Om allt det där ovan hade varit jobbigt hade jag sannolikt aldrig tänkt tanken på en extrarunda, utan bara tacksamt rullat in i carporten och klivit av cykeln.

Bilden ovan visar cykeln med framväskor fulla med mjölk, apelsiner, äpplen, bananer, morötter, pyttipanna, kiwis, avocado, krossade tomater (de var krossade från början) och en kaka mörk choklad, totalt 12 kg. Plättlätt.

Lämna ett svar