Kvällen då jag föll till föga

Bilen är alltså ännu inte såld. Imorgon onsdag får den ny vindruta, sedan far den ut på Blocket eller annan lämplig annonsplats. Men igår fanns den ännu. Och den räddade oss. Eller så inbillar jag mig bara det.

Vi har letat efter en billig vagn som N kan sova i på dagis. Den han använder nu behöver lilla M, och den tvillingvagn vi köpte för några veckor sedan ska säljas eftersom cykelvagnen fungerar som tvillingvagn även utan cykel. Nå, därför behövde vi ersätta N:s sovvagn med billigast möjliga liggvagn.

Igår hittade vi en. Den fanns i Vallentuna, definitivt på bekvämt cykelavstånd. Men hur transportera hem vagnen på cykel? Ännu har vi ingen ”lastvagn”. Dessutom: jag var rejält trött efter en ganska lång tur tidigare under dagen i Täby och Danderyd.

Jag funderade i flera minuter. Sedan satte jag mig i bilen och åkte och hämtade vagnen. Det kändes som ett nederlag, men kanske var det enda möjligheten just då. Å andra sidan kanske jag hade hittat en cykellösning senare, och kanske hade Vallentuna-vagnen funnits kvar då. Eller kanske hade vi kunnat hitta en annan vagn. We´ll never know.

Snart är bilen såld – förhoppningsvis – och då slipper vi dylika överväganden.

1 kommentar

Lägg till din →

Fantastisk blogg! Inspirerande och rolig! Jag som inte ens har körkort och således klarat mig hela livet, hittils, utan att köra bil får ändå mycket smarta tips!

Lämna ett svar