Mindre hämtmat utan bil

En gång i veckan. Kanske inte året runt men i perioder. Så ofta åt vi hämtmat. Medan Lina la N ringde jag ner till Woken eller Pizzerian och tog sen bilen ner. Ett litet puttrigt avbrott i kvällsrutinerna. La in två kartonger eller lådor i bagageutrymmet, körde hem. Vi åt.

Och kände oss alltid sedan lite missnöjda.

Nu händer det aldrig. Att vi äter hämtmat alltså. Inte för att det är särskilt obekvämt att ta cykeln den där kilometern ner, utan för att idén om hämtmat inte längre dyker upp. Eller, om den trots allt gör det, då är väldigt svag och inte särskilt tilltalande ens i sin initiala skepnad.

Det måste på något sätt ha att göra med att vi fattat beslutet att inte använda bilen, att sälja bilen. Kanske är det själva förändringen av vår inställning till vardagen som gör att hämtmat inte längre riktigt får plats i våra medvetanden.

Lämna ett svar