Hyrcyklar lockar

Jag är en seg rackare. Kanske inte särskilt uthållig utan snarare lite långsam i vändningarna. Nu börjar jag på allvar överväga att skaffa ett cykelkort. Alltså ett kort som gör att jag kan låna en sån där blå cykel som det står Alvedon på, när jag är i Stockholm.

Projektet med lånecyklar, Stockholm City Bikes, har knappast haft en spikrak väg, men nu verkar det som om det har hittat stadga. Visserligen finns inte ut- och återlämningsställen på alla ställen jag skulle önska, men jag förmodar att det är en fråga om tid. Systemet byggs förhoppningsvis ut framgent.

Med en lånecykel blir det ju plättlätt att ta sig till i princip vilken adress som helst i Stockholm. 24 minuter med Roslagsbanan, och sen når jag hela stan inom max en halvtimme, skulle jag tro.

När jag läser på deras webbplats ser jag emellertid vissa begränsningar som gör att jag kanske trots allt avvaktar med att skaffa ett cykelkort. Jag får tydligen inte låna en cykel längre än tre timmar i sträck, och det går inte att hyra mellan klockan 18 och 6.

Nå, det kanske är värt det ändå. Det kostar trots allt inte mer än 200 kronor för sju månader (april tom oktober).

Läs mer: www.stockholmcitybikes.se

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *