Utan 'egen' bil skulle det vara

Ett liv utan bil har visat sig vara svårt. Eller för oss i praktiken omöjligt. Just nu i alla fall.

Anledningen till att det dröjt sedan mitt senaste inlägg är att jag något förfärats över hur ofta vi har valt att låna bil. Ibland har jag sett de tillfällena som misslyckanden. Det har rört sig om födelsedagskalas vardagskvällar – där arbete har gjort att tiden helt enkelt inte räckt till för kommunal transport. Det har rört sig om transport av en rejäl bunt långa lister och en markis. Det har rört sig om födelsedagsfirande ute på landet. Det har rört sig om transport av Blocket-inköpt byrå. Bland annat.

Hur som helst har maj månad fått mig att inse att det för oss inte handlar om att leva utan bil, utan om att leva utan egen bil. Och det var väl egentligen det vi föresatte oss från början.

Lärdomen antar jag är att ställa rimliga krav på sig själv.

1 kommentar

Lägg till din →

Alltså, jag *gillar* bilar och det är roligt att hämta en byrå som man köpt på blocket med hjälp av bil (eller taxi för den delen). Felet är att folk använder bil till allt möjligt onödigt, sånt som görs mycket bättre med cykel. Det är lite som att hälla ketchup på alla maträtter oavsett vad det är. Inget ont om ketchup men det passar faktiskt inte till glass, filmjölk, pannkakor, sill, mm.

Här är ett inlägg som handlar om att se det positivt. Varje bilresa som ersätts med annan transport är en framgång! Därmed inte sagt att 100% av alla resor måste ske utan bil.

EcoVelo: Baby Steps

Lämna ett svar