SPD gör livet utan bil lättare

Jag hade inte tänkt byta pedaler. De enkla plattformspedalerna (”vanliga” pedaler) skulle få sitta kvar på Truckern. Den är ju definitivt ingen racer. Ingen maskin att lockas till höga farter av. Genom att behålla de enkla pedalerna skulle jag alltid påminnas om att ta det lugnt på den hojen. 

Så tänkte jag.

Sen kom en vän till L och behövde låna en cykel för att kunna följa med på badutflykt. Därför var jag tvungen att byta ut SPD-pedalerna (som i princip gör att skorna kan låsas fast mot pedalerna) på mitt skogsjärn mot de vanliga på Truckern. Följaktligen var jag tvungen att montera SPDerna på Truckern.

Och vilken fullträff! Med 30 kg vagn och 8 kg packning på cykeln tar man tacksamt emot all tramphjälp man kan få. SPDerna gjorde att jag kunde cykla avspänt och bekvämt på plan mark – i samma takt som de nästan olastade cyklisterna. Och faktiskt någorlunda avspänt uppför – i samma takt som de  nästan olastade cyklisterna.

Hemligheten är förstås att jag kunde trampa runt, istället för bara neråt. Nu får SPDerna sitta kvar. Jag är för bekväm för att gå tillbaka till plattformspedalerna.

1 kommentar

Lägg till din →

Du kan ju alltid prova med Shimanos dubbelpedaler M324 som är vanliga på ena sidan och SPD på andra. Så slipper du byta pedaler när det kommer gäster!

http://www.friluft.se/product_info.php?products_id=2939

Jag har nyligen satt på powergrips på min Brompton. Jag har aldrig använt dessa eller clips eller spd tidigare. Oj vilken skillnad det blir! Det är så man undrar lite när man ser folk diskutera elektriska cyklar. Jag vill gärna råda dem att först prova powergrips eller liknande, men då kanske dom bara tror att jag är trädkramande cykelnörd. Helt riktig iaktagelse iofs 🙂 men såna pedaler gör stor skillnad oavsett!

Lämna ett svar