Var finns vagnen för långa plankor?

Jag börjar mer och mer inse nyttan av en lastkärra som ett komplement till barnkärran. Särskilt om jag hittar en som kan ta riktigt lång last. Typ tre-fyra meter. Jag inser att det förvisso inte skulle vara särskilt praktiskt att dra omkring på så lång last, men det skulle inte vara några större problem att köra hem virke från Byggmax eftersom vägen därifrån är tämligen rak och fri från korsningar. 

Jag har för mig att jag såg en lastvagn för cyklar som kunde anpassas efter olika längder på lasten och jag har för mig att det var något i stil med en kajakvagn, där alltså vagnen i princip bara fungerar som hjul under lasten. Minns inte hur fästet mellan last och cykel i så fall såg ut. Någon som vet något om en dylik vagn?

Annars tycker jag att Croozer Travel verkar praktisk och bra …

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. eriksjos skriver:

  Här finns en ritning på en kajakvagn för gör-det-självaren; http://tjornkajak.se/dokument/cykelvagn2004_m_bild.PDF och där är även lite om fästet till cykeln.

  Och här är en annan variant. http://www.andersj.se/kajakhallare.htm

  Och här finns några varianter på kajakvagnar: http://orust-kajak.se/produkter/eckla.html

  /erik

 2. daniel skriver:

  Hej!

  Vad tror du om http://www.bikesatwork.com/ ?
  Jag har ingen erfarenhet av dem själv, men har funderat på någon sådan just för tillfällen som byggmax och dess motsvarigheter.

 3. Erik Sandblom skriver:

  Croozer Travel verkar ju jättebra! Fina möjligheter att surra.

  Kanske fästa virket i pakethållaren med remmar/rep. Sen fäster du andra änden av virket i vagnen. Då släpar det inte i marken, och du behöver inga specialgrejer förutom en helt vanlig vagn. Vad tror du om det?

  Annars erbjuder sig CarryFreedom att specialtillverka vagnar. Jag föreslår att du kontaktar Nick på CarryFreedom, berättar vad du vill lasta och ber om en prisuppgift. Förmodligen offererar han en CF Y-frame med två armar varav en extra lång.

 4. Henrik Rådmark skriver:

  Toppen! Tack för tipsen. Ritningen på kajakvagnen gav skön inspiration. Bikes-at-work var faktiskt den vagn jag hade sett tidigare. Ska titta närmare på den. Första intrycket är att den verkar väl tung. Tipset på den enkla lösningen med ex Croozer Travel var kanske det som ligger närmast verkligheten …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *