Mörkret pockar på ljus

Det mörknar ute. Blåser upp. Regnar mer. Hösten är på väg och snart har vi mörkret över oss. Det ter sig kanske inte så behagligt, men som den nordbo jag är uppskattar jag mörkret och eländet. I mindre doser.

Apropå mörker är jag ute efter en bra lampa. Var inne på en av stans bättre cykelaffärer och allt de hade var lampor med snabbfästen. För fler hundra. Jag vill ha lampor som inte har snabbfästen. Som kräver verktyg för att ta av och sätta på. Tanken med snabbfästen är förstås att man ska kunna ta med sig lamporna innan tjuven gör det. Men jag vill inte pula med fler grejor. Cykelväskor, handskar, glasögon, mobiltelefon, lås och allt vad man behöver är nog. Jag behöver inte dessutom tänka på att plocka med mig och klicka dit lampor.

Jag har inte letat särskilt ihärdigt, tillstår jag. Men snart ska jag hitta lampan som lyser starkt, långt, brett och länge och som kräver sällsynta verktyg vid montering. 

Den som söker ska finna.

5 kommentarer

Lägg till din →

Jag ska läsa dina artiklar om lampor. Och i hemlighet tänker jag att den bästa vardagscykeln inte är min Surly-hoj i nuvarande skick, utan en med navdynamo och navväxel o skivbromsar. Men min Surly är ändå Bäst! 🙂

Jag såg en grym cyckellampa på youtube som jag ska bygga på min cyckel när jag kommer hem till sverige igen.
Min beskrivning är inte den från youtube, det är min fria tolkning: Magneter på ekrarna, en spole likriktare och elektrolytkondensator på hjulgaffeln dra sladd till fastlimmade lysdioder med motstånd på styre och pakethållare.
Jag har 3,7 mil till jobbet=en timme till jobbet och två timmar hem från jobbet med cyckel.
Underskatta inte muskelkraften den klarar mer än vi tror.

Coolt! Jag såg nåt liknande i en cykelaffär, men där sitter lampan nere vid navet – inte så bra i min bok. Har du 3,7 mil till jobbet och kör det på en timme? Det är riktigt bra! Nej, man ska inte underskatta muskelkraften o cykel, det håller jag med om. Och jag kommer inte att cykla mindre nu när vi har bil – men jag kommer rimligtvis att använda bil mer. Häpp!!

Tiderna jag beskrev är inte dagen verklighet, jag jobbade på arlanda med platta fina vägar till arbetet.
Nu jobbar jag på gardemoen det är vinter och 4,2 mil till jobbet, Det känns pinsamt att säga men dagens tid är 2 timmar till jobb, på vintern blir det oftast bilen men till sommaren ska tiden pressas ordentligt.
Den här tiden på året brukar jag säga att nu har vi kommit halva vägen till sommaren!

Lämna ett svar