Ett hopp tänds

Det var aningen märkligt att höra Ekot i morse. Där talades om att Vägverket hade låtit göra en undersökning som bland annat visar att cyklister inte till största delen är unga och låginkomsttagare, utan tvärtom mycket väl kan vara välbetalda och högutbildade.

Nå, det var nu inte detta som var själva kärnan i resultaten av undersökningen, utan att samhället har mycket att vinna på att underlätta för cyklister. Fler skulle nämligen välja cykeln om det fanns bättre cykelvägar och i övrigt bättre förutsättningar för cyklande.

Det är förstås glädjande att det har gjorts en sådan undersökning, men lite förvånad blir jag också. Jag trodde att medvetenheten var större. Men nej, jag klagar förstås inte. Detta måste applåderas. Jag ser fram emot utbyggda cykelbanor och förbättrade möjigheter. Då kanske jag och familjen åter kan bli lyckliga utan bil.

Läs artikeln: www.sr.se/ekot

Lämna ett svar