Nu är spikarna på plats

Idag var det tydligen dags att sätta på vinterdäcken. Ett par Nokian-sulor med 106 dubb i varje. Grovt mönster. Cykeln väger dubbelt så mycket som med sommardäcken. Rullmotståndet är tre gånger så högt. Men cykeln välter för all del inte lika lätt i snö och på is.

Frågan är bara om jag måste ta hänsyn till dubbdäcksförbudet på Hornsgatan.

TILLAGT 22 nov kl 21.26:

Ser i en artikel i SvD att jag får cykla på Hornsgatan trots mina dubbdäcksbeklädda fälgar. För övrigt har dubbdäck för cyklar fått ett oerhört genomslag i pressen. Förhållandevis oerhört i alla fall. DN skrev om det häromdagen, och idag alltså SvD. Säkert skrivs det om det på flera håll. Cykling ligger ju i tiden mer än någonsin sedan nödåren under kriget. Och snön och isen tycks också rätt populär.

Skrivet om Nokian W106, som sitter på min hoj.

Icebike

That´s what she said about your bike

Lämna ett svar