Cykling när den är som … tja

Vintern är inte bara kyla, slask och halka. Det är också grus i drivor, åtminstone lite längre fram när väghållningen bekämpat is i omgångar. För somliga, som undertecknad, gör det cyklingen lite oskönare än när vägarna ligger släta. Det tar längre tid att komma fram (eller så blir man svettigare) och det går inte att ligga ner i full fart så där skönt i svängarna som på slät, ren asfalt.

Men för killarna på filmen skulle lite grus vara … a ride in the park. Banan är såvitt jag kan se en typisk, om än enkel, singletrackbana som normalt körs med skogshojar (dämpade fram, rejäla hjul och i övrigt anpassade för cykling på ojämnt underlag). Men hojarna som rullar här är cyclocrossar, alltså i princip vägcyklar med lite kraftigare hjul.

[vimeo 15922853]

Lämna ett svar