Vem fan är Oakley?

 

Det är båg. Ett par brillor som det står Shimano på kostar 1000 kronor. Ett par som det står Oakley på 1500 eller rentav 2000. Det är mycket pengar för lite plast.Zekler 45

Jag hade cyklat från Täby in till stan med vassa, isiga snöflingor som en fladdrande spikmatta mot ansikten. Då och då träffade en sån där iskristall ögat och jag blev tvungen att blunda ett tag. Inte särskilt bekvämt. Inte särskilt säkert. Jäkligt irriterande.

Så jag stannade vid cykelaffären för att skaffa ett par glasögon så att åtminstone hemfärden senare under dagen skulle bli uthärdlig. Det var då jag fick klart för mig vad sådana där brillor kostar. Bedrövligt mycket.

Märkligt nog tycktes säljaren dela min uppfattning. Eller så såg han att jag inte var den där typen som suktar efter senaste teamdräktsreplikan (kopia av dräkt som professionellt cykelstall kör med), och inte skulle sälja ungarna för att ha råd med lättaste sadelstolpen i kolfiber. Han kanske såg att jag var en vanlig cyklist som inte gillar att få iskristaller piskande i ögonen.

– Men du, jag har ett förslag. Åk runt kvarteret. Där ligger Grönmarks och de borde ha skyddsglasögon. Det skulle nog funka.

Tack för den. En stund senare stod jag inne på Grönmarks – stans bästa järnhandel – med ett par fräna skyddsglasögon med gult glas och vad jag förmodar skulle kallas sportiga bågar. Zekler 45, heter de och de ser ut som på bilden.

Prislappen var mer i min stil. 121 kronor. Ingen jäkel skulle kunna skilja på dem och de där Shimano-glajjerna för det tiodubbla. Utom då replikadräktsnubbarna.

Lämna ett svar