Ikea Köpenhamn visar vägen med gratis lastcyklar

Ikea Köpenhamn lånar ut Bullitt-cyklar

Fick precis ett mejl från Hans Bullitt Fogh på Larry vs Harry. Han påpekar att precis som holländska Ikea ger möbeljättens varuhus i Köpenhamn kunderna möjlighet att cykla hem med sina nyinköp. Men till skillnad från holländarna lånar de ut lastcyklar. Lånar ut! Gratis!

Vad hände med Sverige som det välutvecklade samhället, framtidslandet, det goda exemplet för resten av världen? Visst ser jag hur framgångsrikt nedmonteringen av välfärd, system för social trygghet och mycket annat som  definierar begreppet samhälle fortskrider. Hur idioterna som bestämmer över kvällstidningslöp, skandaluppslag, dokusåpor, förnedrings-tv, yta och shopping vinner över den reflekterande, tänkande delen av befolkningen.

Men varför är det inte självklart för Ikea-varuhus i Sverige att låna – eller åtminstone hyra ut – lastcyklar? När det är det för såväl danskarna som holländarna, kanske några fler. (Jag ska fråga dem, men eftersom det här är webbpublicering återkommer jag om det i ett annat inlägg.)

Jag vill absolut inte påskina att vi skulle vara överlägsna andra länder, men jag hade ändå uppfattningen att vi låg i nivå med dem, på ett ungefär.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar