Sökes: den vackraste stänkskärmen i världen

Vatten. Stan är full av vatten. Och Robban sjunger vidare medan mina fötter blir allt blötare. Ansiktet, av sprutet från framhjulet som kastar vatten framåt. Men som sedan fartvinden får tag i och slungar mot mitt ansikte, min överkropp. Mina ben. Det blir blött.

Jag har stänkskärmar. Det är ok. De går att göra ännu bättre med glassburksplast, en sax och lite händighet (efter tips från Erik Sandblom). Men det räcker inte. Jag vill ha vackra stänkskärmar. Vackra och effektiva.

Du undrar om en stänkskärm verkligen kan vara vacker? Eller ful? You bet. Den snyggaste jag sett hittills är dessa i mässing:

Tanaka stänkskärmar / fenders

Men jag är skeptisk till vikten (de finns förvisso även i aluminium. Finnes tips på andra skönheter?

2 kommentarer

Lägg till din →

Min cykel är funktionell, sant. Om den hade vackra stänkskärmar och växelreglage på ramröret vore den dessutom vacker. En honungsfärgad lindning på styret skulle göra den till vinnare i vilken skönhetstävling som helst.

Lämna ett svar