Alla cyklar är pendlarcyklar!

Vi är kantiga. Rädda för friheten vi suktar. Räddar för det nya, det oväntade. Så vi skapar etiketter, bestämmer vilka former som är rätt och vilka som är fel. Vad som ska ingå och vad som absolut inte får ingå.

Vi skapar begrepp som pendlarcykel. Vad sjutton är en pendlarcykel? Jag vågar påstå att om du ställer frågan till någon som vet, en expert inom området, så blir svaret i nio fall av tio att en pendlarcykel ska ha stänkskärmar, lagom kraftiga däck och helst pakethållare. På vintern ska pendlarcykeln vara en billig gammal häck. Eftersom den slits så mycket. Gärna en gammal mountainbike.

Nishiki XC TeamBilden till höger visar exempelvis en cykel som kan fungera som pendlarcykel. Trots att den saknar stänkskärmar och egentligen är avsedd för skogscykling.

Bilden nedan  visar en annan cykel som är utmärkt för att ta sig till och från jobbet med. Trots att den saknar pakethållare. Och trots att det inte är en ”gammal häck”. (Bilden är suddig eftersom objektivet var duktigt immigt.)

Surly LHT genom immig linsFör vet du vad? Det finns inga regler! Allt är tillåtet! Precis vilken cykel som helst i vilket skick som helst är pendlarcykel. Om du vill. Valet är ditt.

 


För det handlar inte om cykeln. Det handlar om dig. Det är du som cyklar. Gör det!

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *