Cykel – inget sjukfordon?

Cykelambulans i Namibia, bild från Treehugger.comCykelambulans i Namibia. Bild från www.treehugger.com


Det är med viss
bedrövelse jag åter konstaterar att jag inte kan använda cykeln när jag är sjuk. Även om jag inte är sjuk så att jag måste ligga i sängen och stirra i taket. Lite lätt feber och trötthet räcker för att kasta mig ur sadeln.

Jag åkte till Arninge igår för lite vin och ett dammsugarmunstycke. Det gick över förväntan på väg dit. God fart och lagom mycket ansträngning (minimal). Frisk, tänkte jag.

På väg hem blev jag varse vinden. Som nu självfallet blåste åt det håll jag kom från. Motvind och lätt feber kan ge en högst ansträngande färd. Vilket var fallet för mig. Men jag kom hem. Jag var nöjd och inte färdig för sängen. Men insåg att idag (alltså igår insåg jag: ”imorgon”) borde jag inte ge mig ut, då borde jag vila. Vilket jag gör, åtminstone från cykeln.

Kanske man borde skaffa en velomobil som sjukfordon.

Lämna ett svar