Ett sophämtarliv utan bil

Pedal People
Foto: Pedal People

Ett liv utan bil må vara en rejäl utmaning för många. Men ett transportföretag utan bil? Det går ju an om det handlar om cykelbud, men när sophämtning står på listan kommer saken i ett annat ljus. Jag skulle inte komma på tanken ens.

Men det gjorde gänget bakom Pedal People i Northhampton, Massachusetts USA. De driver just en sophämtningsfirma men äger inte en enda sopbil. Istället använder de ordinära cyklar med rejäla cykelvagnar från Bikes at Work. De har till dags dato gjort cirka 50 000 sophämtningar, enligt dem själva. Prislistan på deras webb talar om att det kostar 40 dollar i månaden att få sina sopor, sin kompost och sina retursopor hämtade med cykel en gång i veckan.

Företaget har funnits sedan 2002 och består av cirka 13 personer, enligt en artikel i The Valley Advocate.

Pedal People
Foto: Pedal People, Robin Barber

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar