Han valde lastcykel för utseendet

Bullitt i Uppsala. Foto: Ole Kristian Andersen
Ole Kristian Andersens Bullitt i Uppsala. Foto: Ole Kristian Andersen


Ole Kristian Andersen
kunde inte motstå den. Så fort han fick syn på cykeln insåg han att det var något han ville ha. I somras slog han till och köpte en vit Bullit lastcykel.

– Jag hade egentligen inget behov av en lastcykel utan köpte den för att den var så snygg. Men nu när jag har den inser jag vad mycket den kan användas till och nu skulle jag inte kunna vara utan, säger han.

Ole bor i Uppsala och arbetar i Stockholm. Han tar sin lastcykel till tåget varje dag och får ofta frågor från människor som ser honom. Många vill fotografera cykeln också.

– Det är speciellt med Bullitt-cykeln, att den väcker mycket uppmärksamhet. Jag blir glad bara av att cykla på den ute på stan.

Vad använder du den till?
– För arbetsresor, när jag handlar eller när jag åker till skidspåret. Och inte minst när jag bara vill ut och cykla.

Ole har sålt bilen och ser inte längre något behov av att äga en igen. Hans sambo har också en Bullitt så de ”får med sig allt de behöver”, som han uttrycker det.

En Bullitt är nästan två och en halv meter lång. Är det inte svårt att förvara den?
– Nej, vi har plats i cykelkällaren och har inga problem att få den in och ut. Och vi ser till att alltid förvara den inomhus.

Cykeln är inte bara längre än en vanlig cykel, den är också tyngre. En typisk Bullitt väger ungefär 24 kg. Men inte ens det ser Ole som någon nackdel. Han har faktiskt sålt sina andra cyklar sedan han köpte Bullitten, eftersom han inte längre använder dem, berättar han.

– Nej, varken jag eller min sambo kommer på några nackdelar eller svagheter med cykeln.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Erik Sandblom skriver:

  Jag och Johan Erlandsson vill att du publicerar den här texten på Ecoprofile! Fast jag gillar första rubriken bäst, ”Han köpte lastcykel på utseendet”

 2. Henrik Rådmark skriver:

  Skönt med en redaktör som hjälper till att sätta rubbar! Hur publicerar jag texten på Ecoprofile?

 3. Erik Sandblom skriver:

  Logga in på Ecoprofile.se, gå in på din profilsida och tryck på ”Starta ny tråd”. Eller tryck på ”Starta ny tråd” på framsidan alldeles ovanför första inlägget.

 1. 5 december, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by eriksjos, Henrik Rådmark. Henrik Rådmark said: Lastcyklar är jäkligt fula. Eller hur? http://bit.ly/f1UvNi #lastcykel #cykling […]

 2. 8 december, 2010

  […] Han köpte lastcykel på utseendet | Ett liv utan bil – not05 December 2010 […]

 3. 8 december, 2010

  […] Han valde lastcykel för utseendet […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *