Komfortklädd och insmord med hundsalva

 

Henrik RådmarkMed den här huvudklädseln är – 18 grader ingen match (fast när jag cyklar drar jag upp rånarluvan så att den täcker kinderna). Skidglasögonen är fantastiska – som att ha en vindruta framför ögonen.

För att undvika frostskador använder jag från och med i dag Tassalva på näsan och kinderna. Sådan man tydligen brukar smörja hundars tassar med när det är kallt. (Marknadsfördes tidigare som Försvarets Hudsalva :-))

Många tycks ha problem med fötterna i kylan. Med ett par raggsockor i mina Haglöfskängor håller sig i alla fall mina fossingar varma. Om jag märker att de börjar tappa i temperatur ”jobbar” jag bara lite mer med fötterna en stund. Då brukar värmen komma tillbaka. Men jag saknar SPD-fästen. Stort.

4 kommentarer

Lägg till din →

Din mundering ser nog varm ut, även om den ser lite underhållande ut också måste jag få tycka… Jag cyklar till jobbet varje morgon, det har varit -18 ett par mornar i år. Men jag skulle nog säga att det räcker med dubbla tröjor under kavajen och rocken, långkalsonger och raggsockor. Man blir ju varm av att cykla (iaf jag) det är ju halva grejen. Har faktiskt inte ens haft mössa utan bara hatt (som dock dras ner lite extra över öronen).

Du lägger väl ut en bild på din Bullit snart?

Nej, jag måste ha de där plaggen för att hålla mig varm när det är så kallt. Får en fruktansvärd smärta över pannen av kylan annars. Och ögonlocken fryser och ögonen börjar svida efter en halvtimme, och då har jag i vinterväglag ytterligare 40 minuter kvar (jo, jag har prövat utan den där munderingen också :-)) Och öronen börjar värka redan vid ett par plusgrader i vinden :-). Och underhållning är ju alltid kul att bjuda på! Tjing!

Lämna ett svar