Kyla – allt är förlåtet, kom tillbaka!

Isbjörn

Först skydde jag kylan som pesten. Sen berättade Hans på Larry vs Harry, Hans Bullitt Fogh alltså, hur han varit cykelbud i Montreal en vinter. Med temperaturer på 25 grader eller kallare varje dag. ”Man vänjer sig”, påstod han.

Och det är precis vad jag har gjort. Det är underbart att cykla i minus 15-18 grader. Vägarna är torra, snön sträv. Isen någorlunda sträv (eller i alla fall inte lika hal som vid -2 eller så).

I går körde jag ett par mil i det här eländiga -5-gradiga vädret. Det var halt överallt! Bullitten gick bra, men vid ett tillfälle välte hela ekipaget. Framhjulet tappade fästa i en kurva. Och när det händer med en Bullitt har du i princip ingen chans. Hojen lägger sig ner. Om det är en riktigt svag böj går det ofta att parera – det har jag fått göra åtskilliga gånger. Men vid en riktig sväng vinner isen.

Halkan har gjort att jag funderar på att sätta dubbdäck fram. Eller åka långsammare. Fast det är kul att köra fort. I synnerhet med ett sånt lok som Bullitten. Så det får nog bli ett dubbdäck. Det ökade motståndet gör bara att hojen kommer att gå ännu fortare när att våren kommer.

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar