Sitt vackert på en skönhet från Holland

Burgers Le Porteur

Visst är vintern vacker i år? Vackert att rulla fram över den hårt packade snön. Höra hur hjulen knastrar sig framåt varv efter varv medan mörkret sakta sänker sig med temperaturen som följeslagare. Men den vita gnistrande snön lyser upp långt efter att solen tagit paus.

På en sån här hoj skulle scenen vara fulländad.

Cykeln är inspirerad av 30-talets holländska tidningscyklar. Den heter Burgers Le Porteur och jag hittade den på brittiska cykelbutiken And Dutch. Den drivs av en holländare som flyttade till London och såg potentialen i att sälja ”riktiga” cyklar. Eller åtminstone sådana som holländarna själva gillar och använder.

Om man inte hade cyklat innan skulle man blivit överhövan sugen nu. Cykeln är inte bara vacker utan också rejäl, stadig och har som synes en stor korg över framhjulet. Korgen klarar 10 kg och mäter 28 gånger 40 cm. Det är för övrigt det enda mått som anges i specifikationen över cykeln. Inte ens vikten står angiven. Med en sån här cykel spelar det ingen roll. Den lär vara tung. Den ska vara tung.

Lägg förresten märke till det heltäckande kedjeskyddet. Jag undrar varför det inte är standard på så kallade standarcyklar även här i Sverige.

Just saying!

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *