Stockholm visar cykelvägen

Cykelreseplaneraren, Stockholms stad

Har du provat cykelreseplaneraren? Långt namn på en bra tjänst som Stockholms Stad driver. Den är lika enkel som den är användbar, åtminstone för oss som då och då måste ta oss till adresser vi vanligen inte cyklar till.

Men visst kan den ge lite märkliga förslag ibland. Och det vore fint om den också tog hänsyn till höjdskillnader. Exempelvis skulle jag aldrig komma på tanken att åka den föreslagna vägen från Täby Kyrkby till Täby centrum, genom Gribbylund. Den vägen är varken kortare eller ger en större andel cykelväg än den jag brukar ta, snarare mindre. Men framför allt ligger Gribbylund högre än både Täby Kyrkby och Täby centrum.

Överlag verkar dock tjänsten ge rimliga och bra vägar. Ett plus också för att du kan välja om du vill åka en kortare väg, eller en väg som innehåller en större andel cykelväg.

Dessutom upplyser tjänsten om hur lång tid resan tar vid en hastighet på 16 km/h och hur mycket energi som skulle gå åt. Så att du vet hur mycket du måste äta, antar jag.

Har du använt cykelreseplaneraren? Vad tycker du?

 

3 kommentarer

Lägg till din →

Tack för tipset! Jag har inte använt den än, men den ger ett ganska rimligt förslag på väg hemifrån mig till mitt jobb, och nu när jag känner till den kommer jag nog att använda den för att hitta nya vägar (även om jag hör till mesarna som låter cykeln stå över vintern).

Lämna ett svar