Tack, bilister i Täby och Danderyd

Vad nu? Vad talar rubriken om egentligen? Att jag gillar bilar? Nä, jo, alltså, jag gillar bilar, om än inte den utbredda bilismen och att hela samhället med dess infrastruktur är uppbyggt runt bilen. Men bilen finns. Bilar kör på vägarna. Ibland samma vägar som jag själv kör på. Det går inte att ändra på just när jag befinner mig på vägen.

På bloggar och annorstädes läser jag ofta om bilister som beter sig illa mot cyklister. Att döma av det som rinner i mitt Twitter-flöde och står på bloggar jag besöker regelbundet är bilister cyklisternas stora problem. Eller ett av dem.

Därför behövde jag skriva det här inlägget. De bilister jag varit närheten av på vägarna i främst Täby och Danderyd visar i regel (en enda har tutat på mig) stort tålamod och förståelse för mig när jag ligger framför dem. Trots att jag ofta ligger i det högra hjulspåret eftersom snö och is på kanten av vägen gör att jag helst håller mig därifrån. Och det har inte bara varit på 50-vägar. Till och med på Arninge-leden, som är 80-väg, har bilarna saktat ned och snällt väntat på en möjlighet att köra om.

Så tack, tålmodiga bilister. Ni andra, som inte hör till den tålmodiga, förstående och respektfulla skaran, get out! Den uppmaningen gäller för övrigt oavsett vilket transportmedel du använder.

Lämna ett svar