Vad har du på dig egentligen?


Vänstra bilden från www.copenhagencyclechic.com, foto Mikael Colville-Andersen.

Hur klär du dig när du cyklar? I tajta cykelbyxor och cykeljacka eller jeans och fladdrande rock?

Somliga säger: klä dig så att du inte behöver byta kläder när du kommer fram. Andra säger: klä dig i lager och hänvisar till allehanda mer eller mindre svindyra kläder i supermaterial som ska andas och släppa ut fukt åt ena hållet men inte det andra, som har reflexer så att du syns i trafiken. Och, inte minst, som gör att du kan röra dig på cykeln med minsta friktion och ansträngning.

Jag hör nog snarare till den senare kategorin. Jag gillar att åka bekvämt. Så när jag ska åka ett par mil eller längre drar jag på mig cykelbyxor med blöja, ett underställ och sedan en särskild cykelanpassad vind- och vattenavvisande historia. Inga kläder man kan visa sig i på jobbet. Bortsett från att det skulle bli alldeles för varmt. Men det är skönt på cykeln.

[polldaddy poll=4217891]

Om du behöver hjälp med att hålla stilen på cykeln, klicka en gång här:  www.copenhagencyclechic.com

4 kommentarer

Lägg till din →

Jag äger inga cykelkläder. Jag använder inte cykeln för träning. Jag har inte heller några busskläder, bilkläder eller gåkläder.

Lämna ett svar