Bike Glow – tveksamt ljussnöre för cykel

Bike Glow on a Bullitt Clockwork

Den är tvivelsutan skojig. Den väcker uppmärksamhet hos grannen. Men jag tvekar om hur nyttig den är .

Prylen ifråga är en slags ljusslinga, Bike Glow, som du kan linda runt ramen på cykeln. Låter det corny? Japp. Det ser corny ut också. Men tanken är inte att den bara ska var skojig och se corny ut. Ljusmackapären marknadsförs som något som ska göra dig mer synlig i trafiken. Men jag tror att en uppsättning reflexer gör större nytta, eftersom ljuseffekten inte är särskilt hög.

Däremot skulle det vara en kul pryl att blinga hojen med. Om det bara fanns något vettigt sätt att fästa det tre meter långa ljussnöret med. När du köper den får du med två buntband, som jag för övrigt tycker borde bannlysas i alla sammanhang utom när det gäller buntbandets ursprungliga användningsområden. (Notera för övrigt i bilden hur även Cateye förlitar sig på buntband för montering av en cykeldator för 600 spänn på cykeln.)

Bike Glow and a Cateye on a Bullitt

Den bristfälliga monteringslösningen för ljusslingan gör att det är svårt eller rentav omöjligt att få till en snygg, jämn lindning runt ramrören, se bilden.

Bike Glow battery packDet paradoxala i sammanhanget är att det förvisso vattentäta batteripaketet fästs med ett väl tilltaget kardborrband i en smart lösning.

Nä, jag väljer bort Bike Glow, men samtidigt inser jag att allt som ger ifrån sig ljus på en cykel gör den mer synlig. Så kanske den inte bara är skojig, kanske den också är lite nyttig.

Läs mer apropå buntband

Lång cykel ger datorproblem

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar