Bullitt gör nytta till nöje

Vallentuna Bullitt

Bullitt-cykeln kan ge de märkligaste effekter. En sådan upptäckte jag igår.

Jag gick ut i förrådet, samlade ihop allt återvinningsskräp och lastade det på cykeln. Och körde på isiga bilvägar till återvinningsstationen. Inte den närmaste, utan en som låg lite längre bort. (Bilder under Läs mer)

Visserligen behövde jag ut och cykla, eftersom jag skulle sitta i taxin hela kvällen och halva natten. Men med min Surly skulle jag aldrig kommit på tanken att köra skräp just då. Surlyn är inte kul att köra med last. Bullitten är kul att köra oavsett vad. Kanske är det nyhetens behag. Men jag tvivlar. Andreas Jakobsson på cykelbudsfirman Ronin säger att det fortfarande är kul att köra fort med Bullitten. Och han har kört den tiotalet mil i princip varje dag sedan 2008.

Vallentuna
Hur kom det sig att vi skapade en sån här miljö?
Vallentuna återvinningsstation
Bullitten var inte fullastad. Det var däremot kartongbehållaren.
Det går aldrig att visa Bullitten för mycket. Notera att styret är höjt. Bra om du lastar mycket eller du bara känner för att cruisa i godan ro i en mer upprätt sittställning. Det kan också vara aningen lättare att hålla hojen på rätt köl när vägen är hal så att det knappt går att gå och dubbdäck saknas.

Lämna ett svar