Helt ställd av snön

Cyklist går i snön

Det händer inte ofta. Har bara hänt en gång tidigare i vinter. Att jag inte kan cykla när jag tänkt på grund av underlaget. Inte för att det skulle vara för jobbigt eller ta för lång tid. Utan för att det inte går, helt enkelt.

Med en decimeter nysnö på ungefär en decimeter mjuk modd var det omöjligt att ta sig fram på cykel igår. Den ännu dubbdäckslösa Bullitten kom aldrig på fråga. Min MTB med nabbar och dubbar på däcken borde ha funkat. Men det halkar och driver och slinker än hit och än dit. En gång tidigare har jag varit med om något liknande. Då körde jag Surlyn med bra dubbdäck från stan till Danderyds sjukhus. Sen gav jag upp, tog bussen. Det hade gått att cykla kanske tio meter i taget, sen körde jag fast eller höll på att dyka ner i snön.

Det var nästan svårt att gå på sina ställen igår. Bilen gick att köra på vägarna eftersom de var plogade och uppkörda av andra bilar. (Men till och med bilarna hade det tufft, min taxi som rullade igår hade fastnat sex gånger under dagen.) Cykelvägarna var snövallar.

Cyklarna fick med andra ord stå i går.

Kanske en sån här hade funkat:

Lämna ett svar