Lång cykel ger datorproblem

Cateye cykeldatorJag fick en cykeldator i födelsedagspresent. Tack! Det behövde jag verkligen. Om inte annat för att kunna bevisa att jag uppfyllt mitt nyårslöfte till åldermannen som ligger på strax över 1 000 mil om året. Ännu har jag inte bestämt distans för egen del, men det måste ligga på över 365 mil. Om jag bara får ändan ur och kör några längre turer borde det inte vara något problem. Men jag är inte mycket för att cykla bara för cyklandets skull.

Hur som helst skulle ju den där cykeldatorn installeras på Bullitten. Det gick sådär. Manicken är trådlös och behöver tydligen känna närhet till den lilla sensorn som sitter vid framhjulet, förslagsvis. Enligt handboken skulle ett avstånd på 70 cm vara max. På en Bullitt, som är 2,5 meter lång, är avståndet  mellan styret – där cykeldatorn helst ska sitta – betydligt längre än 70 cm.

Så jag provade att sätta sensorn vid bakhjulet. Det gick förvisso bra. Men fortfarande var avståndet till styret för långt. Det slutar med att jag får sätta den lilla apparaten på det övre ramröret. Jag noterade också att Cateye-tillverkaren tycker att buntband är bra för montering. Jag drog av fem stycken när jag försökte. För mig hör buntband till kategorin fiffiga nödlösningar, om det inte verkligen handlar om att binda ihop exempelvis kablar till en hanterlig … bunt.

4 kommentarer

Lägg till din →

Til store afstande (specielt liggecykler og ladcykler) kan det anbefales at bruge en trådløs digital computer.De bedste rækker op til 20 meter.

Typiskt att jag fick en dator med kort räckvidd! Nå, jag får använda den tills den går sönder och sen köpa en med bättre räckvidd. Tack för infon iallafall, trodde att alla trådlösa datorer hade så där kort räckvidd. Tipsa gärna om en modell som funkar, förresten.

Lämna ett svar