Politiker spräckte revben under cykelvägsanalys

Akalla

I somras gav sig en grupp politiker och tjänstemän ut på en synnerligen lärorik rekognoseringstur i Järva-området utanför Stockholm för att analysera cykelvägsnätet. En av deltagarna lär ha fallit omkull och skadat sig.

Citat nedan ur rapporten:

En av analysdeltagarna körde över ett fartgupp på en cykelbana, pedalen fastnade på guppet och cyklisten störtade i gatan, slog i huvudet och skrapade armen blodig.

Det visade sig senare att han hade spräckt ett revben.

Det var givetvis tråkigt att han skadade sig. Men samtidigt önskar jag att fler skulle ge sig ut på motsvarande undersökande turer runt om i Stockholm. I synnerhet vintertid. Och då i första hand på vägar som används mer än i rekreationsområdet Järva.

Om någon politiker eller tjänsteman läser detta föreslår jag sträckningen Stocksundsbron-Roslagstull. Om du inte är en riktigt van cyklist föreslår jag full skyddsutrustning och dubbdäck. Helst också en fulldämpad MTB.

Läs sammanfattningen av rapporten här.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar