Snålt med kurser i cykling

Jag tar ofta för givet att alla kan cykla. Nå, alla utom små barn. Men så är det förstås inte. Jag har ingen aning om hur många det är som aldrig lärt sig att cykla. Och jag misstänker att de flesta är personer från andra kulturer, där det som barn inte är lika naturligt att lära sig cykla som i Sverige.

Men det verkar inte finnas särskilt många kurser i cykling för nybörjare.  Men Club Global är en av organisationerna som ordnar sådana kurser. Och det är knappast något halvhjärtat initiativ. Kursen består av tio 1,5-timmeslektioner på kvällstid och hålls i Göteborg.

Om du är riktigt desperat kan du resa till London där  London School of Cycling finns. De ger också kurser i grundläggande cykelunderhåll och träning.

ABF i Helsingborg driver en kurs i hur man cyklar i trafiken. Av någon anledning riktar den sig till invandrarkvinnor. Min erfarenhet är att det i högsta grad skulle behövas för personer ur alla grupper. Och på andra ställen än bara Helsingborg.

Känner du till fler kurser för alla vuxna som inte kan cykla? Let me know i kommentarsfältet.

Lämna ett svar