”Cykelbanor räcker inte”

Jag gör det sällan. Har aldrig gjort det på Cycleville STHLM. Men nu måste jag. Jag publicerar något utan innehåll, bara en uppmaning att läsa ett inlägg på en annan blogg. Bloggen På 2 hjul i Nyköping har funderat kring vad som verkligen krävs för att få fler att cykla. Tankarna är inte nya, men samlade på synnerligen attraktivt sätt. Läs inlägget.

Tar mig friheten att bjuda på ett citat här:

Nu kommer vi till den verkliga utmaningen, hur får vi Nyköpingsborna att lämna bilen och sätta sig på cykeln. Min bil är min borg, så är det för många Nyköpingsbor (egentligen, min bil är min boja, som jag är fast vid). Sålunda räcker det knappast med att bygga fler cykelvägar, det kommer inte att bli en lavin av nya cyklister. För valet cykel som färdmedel börjar inte på en ny cykelbana, valet cykelresa börjar som en aktivitet i ditt huvud. Idag är de grå oftast bara kapabla till tanken att bara sätta sig i bilen. Förmodligen är det inte ens en tanke, man bara ska uträtta ett ärende och tar då bilen utan att reflektera. Det är en vana, som man lagt sig till då den i stora drag fungerar. Därför omprövar man den inte.

Lämna ett svar