Cykelinspiration förkroppsligad

Hennes cykel är färgglad. Enkel. Glad.

Hon själv är färgglad. Enkel – åtminstone att prata med. Glad.

Jag träffade som hastigast Simona Bava, av allt att döma en lysande cykelinspiratörsstjärna på Stockholms-himlen. 

Simona Bava är oerhört entusiastisk till sitt sätt och har stor erfarenhet från cykelvärlden. Hon driver distributören Bavabici och är i huvudsak inriktad på fixies och tillbehör. Ett område som många förknippar med en slags subkultur inom cykling. Men hon är en cykelinspiratör för alla. Oavsett val av cykeltyp.
– Jag vill bara att fler ska cykla. Det är det som driver mig. Jag håller inte på med det här för pengarna – då skulle jag göra något annat.

Jag träffade henne som hastigast på Bianchi Café när vi gjorde upp en affär om ett nav. Jag gjorde ingen intervju med henne, men hoppas få möjlighet att göra det inom kort.

Att jag skriver det här beror helt enkelt på att jag blev tagen av hennes smittande entusiasm och kunskap om cykelvärlden. Och kunskapen springer inte bara ur ett gediget privat cykelintresse. Hon har också arbetet på bland annat Kona i Schweiz och på Cykloteket i Stockholm och tycks ha ett rejält kontaktnät i cykelvärlden – inte bara i Sverige.

Hur hon lyckas köra sin fixie med smala, odubbade och knappt mönstrade däck i vinterstockholm övergår mitt förstånd. Men kanske klarar hon det på ren vilja. Kolla in hennes sajt och vänta dig en intervju här på Cycleville STHLM.

2 kommentarer

Lägg till din →

Ha! Den cykeln blev jag omkörd av vid slottsbacken i måndags. Kände mig väldigt gråt och trist plötsligt. 🙂

Lämna ett svar