Cykling svälter parkeringscentrum

När cykeln ersätter bilen ökar risken för glömska. Åtminstone när det gäller var bilen är parkerad de gånger man använder den. Tror jag.

___________

Det blev bilen till innerstan idag. Något motvilligt, men jag var tvungen att göra en intervju på vägen och det funkar inte på cykeln.

När jag sedan skulle åka hem gav jag mig gladeligen ut på Grev Turegatan och började gå mot bilen som jag hade parkerat några kvarter längre bort. Jag följde gatan till Linnégatan och …. var ställde jag nu bilen?

Jag har nog aldrig tidigare glömt var jag har parkerat. Jag begriper inte varför jag gjorde det nu. Kanske för att jag kunnat ta cykeln ännu mer än tidigare, när jag har Bullitten som i princip kan ersätta bilen vid storhandling, hämtning av barn och bortkörning av återvinningsskräp. Därmed har jag ju inte behövt fundera på var jag parkerat fordonet. Det står alltid utanför, eller alldeles i närheten av porten.

Det här avsevärt minskade bilanvändandet har ju också minskat mitt parkerande. Och månne är det så att hjärnans parkeringscentrum, alltså där uppgifter om var bilar och annat parkeras, inte har fått tillräckligt mycket stimulans den senaste tiden.

Fast. Det är en brist jag kan leva med.

(Jo, jag hittade bilen så småningom och blev påmind om ytterligare en jobbighet med bilandet; sopa snö och skrapa rutor. Och sen: sitta i kö. Imorgon blir det MTB:n)

Lämna ett svar