Jag knarkar väskor

Black Rose Bags

Foto: ecovelo.info

Prylar är inget att hänga upp sig på. Men bra prylar borde man väl få haka fast vid? För mig är väskor bra prylar. Allt från slicka attachéväskor till stora, oformliga bagar modell hockeytrunkar. Jag har ingen aning om varför, faktiskt.

Men en och annan väska gör ett intryck ända in i benmärgen. Ett outplånligt intryck som bara kan jämföras med djup kärlek mellan två människor (over the top? Think not). En sådan är min Timbuk2 från 1991. Den har inte bara varit med på cykeln otaliga mil, den har hängt med över Atlanten, hängt på axeln under mina vandringar i New York och San Franciso. Den gjorde mig till och med sällskap när jag somnade stupfull på en bänk i en park i New York. Lyckligtvis förlorade den inget av sitt innehåll, en dator och en svindyr kamera.

Timbuk2-väskan är unik för mig. Men den är förstås inte unik i världen. Nu har jag hittat en modell som faktiskt är det. En modell som sys på beställning, enligt beställarens önskemål. Dessutom av återvunnet material och av ett kollektiv. Jag vet inte riktigt vad det där med kollektiv innebär. Jag antar att de vill berätta att det inte är profiten som driver dem. Hur det är med den saken återkommer jag till i ett senare inlägg efter intervju med dem.

Väskkollektivet heter Black Rose Bags. När jag försökte få tag i en väska från dem fick jag svaret att symaskinen för tillfället är på reparation, men att de skulle återkomma så fort den var reparerad. Det är den nu, och förhoppningsvis kommer en väska i slutet av januari. Den ska hårdtestas och kommer för den sakens skulle inte att få finåka på Bullittens flak.

Stay tuned and ride a bike!

Bilder från Black Rose Bags, credit till ecovelo.info

Black Rose Bags

Black Rose Bags

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Andreas skriver:

  Jag ser väskor mer som en passion. Speciellt lite udda väskor som ligger i reakorgarna gillar jag. De där experimentmodellerna som aldrig blev något.

  Min favoritcykelväska är inte en sådan. Det är en Vaude som går att göra om till ryggsäck. Passar bra för mig som rör mig en del inomhus under dagarna.

  http://www.actionoutdoors.co.uk/shop/vaude-cycle-25-pannier-rucksack-p-1747.html

  (Butikslänken är bara ett snabbt framgooglat exempel.)

 2. Henrik skriver:

  Ha, den där väskan du länkade till, den är ett typiskt exempel på min perversa läggning. Jag tycker att väskan är ful, jag gillar inte ryggsäckar och jag gillar inte Vaude (bara för att jag har en fleecejacka från Vaude som jag tycker är ful). Ändå kollar jag priset på väskan och funderar på om den ändå inte vore jäkligt bra, om den inte skulle göra mitt liv lite lättare, lite ljusare. Men jag avstår.

 1. 11 februari, 2011

  […] This post was mentioned on Twitter by cycleville, cycleville. cycleville said: Väskknarkare – se hit! http://bit.ly/g0oyeD #cykling #väskor […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *