Lastcyklar lyfter i Stockholm

Antalet lastcyklar i Stockholm kommer att öka dramatiskt de kommande två åren. Jag bygger antagandet på tre saker. De  handlar om boxershorts, cowboyboots och mitt eget köp av Bullitten.
När jag började använda boxershorts  i plugget – jag minns inte när – blev jag lite småretad för det och mina klasskamrater kallade dem farfarskalsonger. Ett år senare använde i princip alla boxershorts. Det var naturligtvis inte jag som hade startat trenden, men jag hade råkat hamna i framkant av den.

Så bootsen  Läderstövlar med klack, såna där som cowboys hade. Jag skaffade sådana, om än en spansk motsvarighet. Mottagandet i skolan var minst sagt skeptiskt. ”Var har du hästen då . haha?”

Nästa läsår var boots the shit.  I synnerhet för de tuffaste snubbarna.

Återigen. Det var självfallet inte jag som startade trenden, men jag låg strax framför dess framkant.

Nu har jag skaffat en Bullitt, en lastcykel. Jag hävdar inte att det är nog för att kunna dra slutsatsen att vi befinner oss i början av en trend. Men tillsammans med de fakta att  Larry vs Harry säljer sina Bullitt-cyklar som smör och holländska latscykeltillverkaren De Fietsfabrik hyggligt nyligen öppnade sin första svenska butik i Stockholm, och att det varje dag kommer besökare till Cycleville STHLM efter att ha sökt på ”lastcykel” eller ”lådcykel”, är det tillräckligt för att kunna slå fast att trenden finns.

Dessutom har tre personer inom loppet av tre veckor bestämt sig för att köpa en Bullitt lastcykel efter att ha följt min blogg.

Summa summarum är jag säker på att vi befinner oss i början av en trend. En trend som kommer att få ordentlig fart under de närmaste två åren. Jag hoppar jämfota.

Idag föll jag för övrigt återigen. Den här gången berodde det inte på min oförmåga att känna igen is, utan på Stockholms stads oförmåga att hålla cykelbanorna säkra.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar