Black Rose Bags – för jordade snubbar (och wannabes)

Behövs ytterligare en tillverkare av messengerväskor? Ja, åtminstone om det är Black Rose Bags. De gör väskor – inte bara av messengertyp – av material som andra tänkte slänga på tippen. Och de tillverkar dem själva.

En väska från Black Rose Bags är inte som andra väskor. Inte ens som andra väskor från Black Rose Bags, eftersom de tillverkas hantverksmässigt en och en på beställning. Sortimentet består visserligen av ett stort antal grundmodeller, men storlek, färger och detaljer går att bestämma själv.

Väskan som damp ner på Cycleville STHLM:s redaktion, det vill säga hos mig, är designad och tillverkad av kollektivet Blackrose Bags i Duluth, Minnesota, USA. Den är av messengermodell och består av återvunnet material, enligt dem själva. Hur som helst är den vacker på ett sätt som min Timbuk2 inte kommer i närheten av. Det är hantverk på hög nivå. Enkelhet är grundtemat i både design och funktion.

Jag kommer att använda den under ett par veckor innan jag ger mig på att formulera ett mer fullständigt och nyanserat omdöme. Men mitt första intryck säger mig att jag kommer att behöva göra en banköverföring till USA.

Här några bilder från väskan på leveransdagen.

Black Rose messenger bag
Clean, klassisk och avspänd.

 

Blackrose messenger bag
Fickan på framsidan är rejält tilltagen. Jag stoppade ner datorsladden, lite verktyg och nycklarna. Men det finns fortfarande gott om plats.

 

Blackrose messenger bag
Kopparnitar. Behöver jag säga mer? Luvit!

 

Blackrose messenger bag
Och mässingsdetaljer. Inga små fnuliga prylar heller. Slår plast med hästlängder.

 

Black Rose messenger bag
Ringen som håller bröstremmen. Ett drev. Så snyggt. Men jag kommer nog att fila lite på den så att den inte äter upp remmen.

 

Black Rose messenger bag
Gott om plats. Till höger den extremt smarta och Black Rose-snygga verktygsfodralet. Återkommer om det.

Lämna ett svar