Cykelstockholm vaknar

Det vaknas lite här och där. Allt fler cyklar syns om morgonen på väg in till stan eller annan ort åt det hållet. Fler cyklar syns i cykelställ, utanför kontoret, utanför affärer, vid så kallade resknutpunkter.

Här några grundläggande cykeltips för alla er som vaknat upp på två hjul. De illustrerande bilderna är från Täby Kyrkby, tagna idag.

Det är visserligen snyggt med färgmatchad kedja. Men om hojen är brun som den här kan färgen tyda på rost. Och det gör ingen glad. Det blir segt och om du har en växlad cykel kan det bli svårväxlat. Men snyggt är det!

 

Pakethållare är toppen. Men glöm inte att skruva fast den ordenligt. Visserligen ser det sportigt ut utan pakethållare, men det kan också se skräpigt ut i naturen om de lossnar på väg hem från affären.

 

Att inte cykla är att gå för långt, heter det. Det skulle också kunna heta att inte åka tåg är att cykla för långt … Hur som helst, ta inte bilen till tåget. Det ser inte bra ut, helt enkelt. Och det är inte särskilt praktiskt. När du lämnar soffan där hemma lämnar du soffan. Get on and ride! För övrigt kan man aldrig cykla för långt.

Lämna ett svar