Ica Supermarket Täby kyrkby, 20.04

Bullitt-hojen är inte bara snygg och en dröm att köra. Den gör nytta också. Varje vecka. Nästan varje dag. 9-5:an surar i carporten.

3 kommentarer

Lägg till din →

Fin cykel. Jag såg den på Velo City-konferensen i Köpenhamn i somras. Hur fungerar den i halka och vinterväglag? Jag har haft diskussioner med en holländsk cykeltillverkare som undersökte den svenska marknaden för tvåhjuliga lastcyklar och de svar han fick var att många var oroliga för just vinterväglaget. Bulliten är ju dock förhållandevis smal för att vara en tvåhjulig lastcykel.

Fin blogg f.ö.

Olle,
Cykelplanerare, Malmö Stad

Tack för uppmuntran! Jodå, Bullitten fungerar utmärkt i vinterväglag. I princip som en vanlig cykel. Det mindre framhjulet på 20 tum gör den dock mer svårkörd om det är mycket snö och den går inte lika bra att köra genom eller över tjocka is- och snövallar. (Det går inte att rycka upp framhjulet som på en vanlig cykel.)

Jag använder ett dubbdäck fram och klarar mig bra med det. På bucklig is är dock ett dubbdäck bak en god idé.

För mig innebär dock storleken och tyngden, ffa när den är lastad, att jag ibland överskattar cykelns förmåga att hålla sig upprätt i halt väglag. Den känns ”för” stabil. Men om man kör den som en vanlig cykel är det inga problem.

Allright! Jag blev glad igår när jag för första gången såg en budfirma i stan med precis en sån cykel, stil- och miljöpoäng!

Lämna ett svar