Malmö visar (cykel)vägen

Sydsvenskan skriver idag om hur Malmö bygger en dubbelfilig cykelväg längs en av de mest trafikerade gatorna. Det är upplyftande läsning och ännu ett exempel på hur Malmö ligger före Stockholm när det gäller såväl förståelsen för cykeln som transportmedel som i utbyggnaden av infrastrukturen.

När cykelvägen byggs ryker en del bilparkeringar. Dessutom ska vägen smalnas av på vissa ställen för att få ned hastigheten på biltrafiken. Bilarna får alltså stå tillbaka en aning för cyklarna. Jag hamrar Like-knappen i spillror.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Eric skriver:

    Idag önskar jag att jag vore Malmöit!

  1. 9 mars, 2011

    […] skrev Sydsvenskan om Malmös kommande dubbelfiliga cykelväg. Cycleville kommenterar satsningen här.) Sådana här bitar försvagar inte precis den bilden. Moderna, säkra och bekväma […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *