Cykelringen – ingen butik för dig som cyklar

Visst, alla som har befunnit sig i cykesfären ett tag vet att Cykelringen inte precis tillhör essen i branschen. Men idag tappade jag hakan, rätt ner på det skitiga golvet i Cykelrings-butiken på Torsgatan.

Jag hade punktering på min Bullitt. Något av mina barn hade tagit ur pumpen ur väskan. Behövde pump således.

Jag släpade hojen 300 meter från jobbet till den här butiken som såg ut att vara en cykelbutik. En skylt på dörren talade om att lånepump finns i korgen innanför dörren. Jojatackarja, tänkte jag och skymtade ljuset i tunneln. Klev in, hittade korgen men ingen pump. Ovanför korgen stod något i stil med att alla pumpar hade försvunnit och att de nu övervägde om de skulle fortsätta med servicen.

Ålrajt, jag behöver ändå en pump eftersom jag inte är säker på att barnen vet var de gjorde av den jag hade i väskan tidigare.

– Pump, jag skulle vilja köpa en pump.

– Nej, tyvärr.

Nu åkte hakan ner en decimeter. Men om jag inte kunde köpa en pump borde jag i alla fall kunna låna en för att fixa punkteringen.

– Men jag kanske kan låna en? Jag har punktering och ska till Täby.

– Nej, tyvärr, vi har inga pumpar.

Nej, så var det. Cykelringen har inga pumpar. Inte ens på verkstaden. Hakan hade vid det här laget dråsat ner på det skitiga golvet i den skitiga butiken med den skitiga servicen.

Så låt dig inte luras av namnet. Butikerna i kedjan har visserligen stora skyltar och blaffiga annonser som ropar cykel!. Men det är paradoxalt nog bara luft.

6 kommentarer

Lägg till din →

Fantastisk idé! Fabrikspumpade slangar. Måste vara pumptillverkarna som lobbar mot den idén.

haha, ja jävlar. Jag kommer ihåg när vi inte hade 28″ slangar på flera månader när jag jobbade där för kanske 8 år sedan. Psykelringen i sitt prime..

Haha jag fixade ju den där korgen med pumpar, när jag jobbade där för ca 5år sen!
La dit flera olika pumpar för olika ventiler, satte dit alla olika ventiltyper och skrev skyltar till varje pump som guide till vilken ventil den passade!
Dom som trots det inte grejjade pumpa stog jag och pumpade åt dom på gatan!
Jobbar numera i en seriös cykelaffär med ett väldigt gott rykte 🙂

Henrik,

Vi som ansvarar över butiken är förfärade över det du har beskrivet. Vi har sett över tillförseln av lånepumpar som tyvärr är utsatta för många stölder. Att du inte har erbjudits möjligheten att köpa en pump är obegripligt då vi har kontinuerliga leveranser av tillbehör för försäljning. Trots detta begår människor misstag och jag hoppas att du låter oss rätta till detta. Vårt butiksgolv är mycket riktigt slitet men en renovering är planerad och kommer att genomföras så snart det är möjligt.

Mvh

Personalen Cykelringen Torsgatan

Lämna ett svar