Cykling på recept ökar

Allt fler får lämna doktorn utan recept på läkemedel. Istället får de med sig ett recept på fysisk aktivitet, exempelvis cykling. Antalet recept fördubblades mellan 2008 och 2010, enligt en artikel i Dagens Nyheter.

Fysisk aktivitet på recept är förstås ingen nyhet i sig, men att så många fler nu får fysisk aktivitet förskriven är hoppfullt. Inte primärt för cykling och andra motionsformer förstås, utan för samhällets syn på människan och medvetenheten om den effekt fysisk aktivitet har på hälsan.

Och ju fler som cyklar och rör sig på andra sätt, desto lättare torde det bli för stillasittande att resa sig och börja röra på sig. Kanske rentav ställa bilen inför kortare resor och välja cykeln.

Människan är ett flockdjur, sägs det ju, och gör helst vad andra gör.

Vi går mot bättre tider.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar