Höj dig över mängden

Rideable Bicycle ReplicasVid närmare eftertanke så är ju cykeln rätt tråkig. Man befinner sig liksom på samma höjd som alla andra. Fast mellan två hjul. Och egentligen är den onödigt komplicerad. Till och med en naken trackcykel, eller så kallad fixie. Kedjan känns som den mest onödiga detaljen i sammanhanget.

För att inte tala om ramen. En jäkla massa rör som måste svetsas, eller som man gjorde på den gamla goda tiden, lödas ihop. Hög vikt blir det.

Nej, jag funderar på om det inte är dags att återvända till rötterna. Till en cykel som utstrålar naken enkelhet, har rena, sköna linjer och dessutom placerar en lite högre än andra. På en sån cykel skulle jag ha bäst koll i trafiken.

Höghjulingar, som jag alltså tänker på, tillverkas än idag. Bland annat eller bara (jag vet inte) av Rideable bicycle replicas.

Fast vid en ännu närmare eftertanke inser jag svagheten hos cyklarna. Det är omöjligt att få med barnen och matkassarna på den. Nä, jag håller mig nog till Bullitten och mer konventionella konstruktioner.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar