Vänsterpartiet höjer rösten för cykling

Vänsterpartiet vill öka de statliga anslagen för cykelsatsningar från 80 miljoner kronor till 700 miljoner. ”Det krävs mindre prat och mer pengar” sa Siv Holma, Vänsterpartiets trafikpolitiska talesperson i riksdagsdebatten i går.

Hon motiverade förslaget med de uppenbara effekterna av ökad cykling; förbättrad hälsa, förbättrad miljö och säkrare trafik. Det sistnämnda kanske inte är uppenbart, men faktum är att antalet olyckar minskar med ökad cykling, rimligtvis eftersom bilister då tvinga köra långsammare och vara mer uppmärksamma.

Cycleville STHLM gillar att någon på riksdagsnivå föreslår så radikala förändringar av transportpolitiken och jag släpper inte fram pessimisten i mig.

Läs pressmeddelandet.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *