Var är cykelkafé-trenden?

Cyklar och kaffe hör ihop. Cyklar och kanelbullar. Cyklar och hänga vid ett kafébord hör ihop. Men än så länge finns det såvitt jag vet bara ett cykelkafé i Stockholm, Bianchi Café and Cycles.

Fast det kaféet är snarast ett vanligt, tjusigt kafé och cykelbutik. Cykeltemat sträcker sig inte mycket längre än till att det står och hänger ett gäng cyklar i kafédelen, och att det finns en butik längre in. Det finns i princip ingen plats att parkera cykeln på utanför kaféet. Det finns ingen pump för dig som vill maxa trycket i hjulen.

I London däremot är cykelkaféer en tydlig trend. Men där handlar det om mer utpräglade cykelkaféer med möjlighet att parkera och låsa fast sin cykel utanför, fylla däck med mer luft, i vissa fall få sin cykel servad och se cykeltävlingar på tv-skärmar.

Men vad händer i kafé- och hyggligt cykeltäta Stockholm på cykelkaféfronten? Inte mycket. Kanske skulle man starta kaféet Cycleville.

Cykelkaféer i London

London Cyclist om cykelkaféer i London

Lämna ett svar