”Fuck cars damnit!”

Ibland tycks det som att man måste säga just det man känner, väl medveten om att det förmodligen ger uttryck för en barnslig, onyanserad syn på tingens ordning. Att det kan vara orättvist. Att det kan slå tillbaka.

Men trycket verkar kunna bli för stort. Sanningen måste fram. På vilket sätt det än må vara.

Det inträffar nu. Lämnade in taxin på den sedvanliga underhållsservicen hos Din Bil/Volkswagen i Bromma och fick tillbaka den med ena halvljuslampan ännu trasig. ”Vi hinner inte laga den”, förklarade verkstadskillen. ”Du får boka ny tid. Den första lediga är om cirka tre veckor.”

Citat från min påföljande Facebook-uppdatering:

Så, det måste vara ett icke oansenligt strukturellt fel i ett samhälle som är byggt kring en maskin som kräver telefonsamtal, telefonkö, letande i kalender efter ledig tid, bokning, ta ledigt från jobbet, transport till verkstad, väntetid 1,5 timme, transport från verkstad – bara för att en av maskinens lampor måste bytas. (Let´s not think about cost here … one can only take so much). Fuck cars damnit!

Vill också tillägga det uppenbara: taxiverkstaden hos Din Bil i Bromma är i princip skit.

Så vad har det här med cykling att göra? You figure it out.

– Henrik

Lämna ett svar