Cykel på tåg – nu från 21 städer

SJ utökar antalet stationer där du får ta med cykeln på tåget i sommar. Totalt blir det möjligt i 21 städer, vilket är nästan en fördubbling jämfört med förra sommaren.

Vad säger man? Bra, förstås. Det går alltid att klaga över att det inte går att göra överallt, men hur kul är klagovisor?

Med de nya städerna kan du nu ta med hojen på tåg som lämnar Alvesta, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hässleholm, Kalmar, Katrineholm, Karlstad, Kristinehamn, Linköping, Norrköping, Nässjö, Malmö, Skövde, Stockholm, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Östersund.

En cykelbiljett kostar 249 kronor. Och det, kära läsare, förtjänar en liten klagovisa i inkonsekvensens namn. Den går så här. Det är för dyrt.

Dessutom väcks en undran över varför det bara är möjligen mellan 30 maj till 10 december.

5 kommentarer

Lägg till din →

Att kunna ta med cykel på tåget är grymt praktiskt och det ”moderna” sättet att resa. Jag litar inte på att Sj inom den närmaste framtid kommer satsa några större pengar för att göra allvar av konceptet ”tåg+cykel”. Därför skaffa jag en Brompton. Det blir aldrig nåt snack när man än reser på året och inte kostar det extra heller.

Trafikverket måste sätta betydligt hårdare press på SJ och Östgötatrafiken – de enda som konsekvent vägrar låta en ta med cykel på tåg. Ta bort 8 säten i en enda vagn så finns det plötsligt cykelplats, låt passagerarna lasta på och av själva. Hur kan det som är fullständigt självklart i Danmark och Europa vara så krångligt och dyrt eller helt omöjligt här i Sverige? Ska man vara miljösmart i Sverige måste man vara rik och ha mer tid än alla andra. Så enkelt är det.

Lämna ett svar