Tävla bort vassa kanter

Stockholms stad vill nu göra upp med de vassaste kantstenarna. De där som riskerar att punktera ditt däck eller till och med skada din fälg. De där som gör att du måste lyfta upp framhjulet för att komma över kanten. Och de där som i värsta fall riskerar att fälla dig.

Men det finns ju en rätt ansenlig sträcka kanter inom staden. Så knäckfrågan är vilka som är i störst behov av nedfasning. Den frågan uppmanar Krister Isaksson, trafikplanerare med inriktning på cykel, stockholmscyklister att hjälpa till att besvara.

Du kan göra det genom att delta i tävlingen Bort med kanten, där bland annat tre cyklar finns i potten. Läs mer om tävlingen på Stockholm.se/bortmedkanten.

Och för Cycleville STHLM får du gärna tala om vad du tycker om initiativet. Gilla? Ogilla? Use Comments!

2 kommentarer

Lägg till din →

I dag delade staden ut påsar till alla som passerade Ringvägen vid Skanstull! Med karta, Smakis, Dextrosol och lite annat. Som en uppmuntran för att vi cyklar, antar jag.
Vi har en otäck kant på väg in till stan, ska tipsa om den! Tack för tipset!

Hej!

Det är bra att få bort kanter men med tanke på hur OFANTLIGT mycket mer som behöver göras i Stockholm. Bort med alla knappar vid rödljus, ”grön våg” för cykel inte bilar, MYCKET bättre snöröjning på vintern, bättre korsningar för cykel och bilar, synligare och bättre gräns mellan cykel och gång m.m.

Det finns 15-16 cykelbaneplanerare i Köpenhamn och 30-40% av alla resor i den staden sker per cykel. Skall man komma i närheten av Köpenhamn eller andra svenska städer (Malmö, Lund, linköping Norrköping m.m.) känns dessa kanter mer som att ”snubbla över en nyckelpiga”. Förstår att Krister Isaksson gör så gott han kan men han behöver OFANTLIGT mycket mer resurser och sällskap i sitt arbete.

Lämna ett svar